Iedereen zoekt wel eens een route van A naar B met een online routeplanner. En meestal wordt er bij het berekenen van een route gesproken over de snelste route. Maar is de snelste route ook de meest efficiënte route?
En wat nu als je wilt weten welke wijken of gebieden bereikbaar zijn binnen een bepaalde reisafstand en voor een bepaalde modaliteit? Scholen, bouwmarkten, meldkamers, post- en pakketbezorgers zijn een paar voorbeelden die hiermee te maken hebben.
Om voor ieder werkproces de meest efficiënte route te berekenen en precies te weten hoe lang het duurt om ergens heen te rijden, fietsen of lopen, biedt Andes naast standaard routing software ook geavanceerde oplossingen zoals matrix berekeningen en routeoptimalisatie. Hieronder zie en lees je welke dat zijn en waarvoor je het kunt inzetten. Want voor ieder routing-vraagstuk bieden wij een passende oplossing.
Stel er zijn vier ambulances in een regio beschikbaar en de aanrijtijd is maximaal 10 minuten. Met reistijd-isochronen bepaal je waar je de ambulances precies moet stationeren.
1 of 12Wat is de juiste locatie voor een nieuwe school en hoe ver moeten kinderen daarvoor lopen of fietsen? Door reistijd-isochronen te combineren met CBS data is het direct inzichtelijk hoeveel kinderen in een bepaalde omgeving wonen en hoe ver ze moeten lopen.
2 of 12Een reistijd isochroon wordt bepaald vanuit één locatie, maar je kunt ook vanuit meerdere locaties de berekening doen. Bijvoorbeeld om te weten waar mensen elkaar kunnen ontmoeten (trefpuntberekening). De heatmap van Andes geeft dit met een kleur aan.
3 of 12Meestal wordt er bij het berekenen van een route gesproken over de snelste route. Maar vaak ben je helemaal niet op zoek naar de snelste route, maar zoek je een optimale of efficiënte route. Voor een optimale werkplanning bijvoorbeeld.
4 of 12Vervoerders ontvangen een gespecialiseerd routeadvies afgestemd op het voertuig, de restricties en de mogelijkheden van het drukke centrum.
5 of 12Breng je pakketjes zo efficiënt mogelijk van de vrachtwagen naar een bestelbusje en uiteindelijk naar de klant. De Drive Time Matrix berekent de afstand en de reistijd die het meest efficiënt is.
6 of 12Dankzij handige navigatie apps is het tegenwoordig mogelijk om overal ter wereld je weg te vinden. Zo beschik je altijd en overal over nauwkeurige live verkeersinformatie.
7 of 12Benieuwd naar de actuele informatie over de veerpont in je buurt? Alle actuele vertrektijden zijn in je adviesroute opgenomen.
8 of 12Plan eenvoudig je route met de fiets over de snelfietspaden.
9 of 12Parkeer je je auto bij het station en wil je verder met de trein? Dan is het belangrijk dat de wandelverbinding tussen je parkeerplaats en het perron ook in je routeadvies is weergegeven. Zo ben je altijd op tijd bij je afspraak.
10 of 12Het wegenbestand van Andes is heel geschikt om mee te routeren en rekenen voor diverse doeleinden. Het bestand is door Andes uitgebreid met alle hartlijnen van wegen en meerdere wegkenmerken.
11 of 12Met onze complete en accurate data ben je als weggebruiker altijd goed geïnformeerd over waar welke maximumsnelheden gelden.
12 of 12Zo snel mogelijk van A naar B: het is voor niemand zo belangrijk als voor hulpdiensten. Wij kunnen ondersteunen in het berekenen van de meest optimale route via onze databronnen en dit overzichtelijk tonen bij de hulpdiensten of in de meldkamer.
Wil je weten wat de beste vestigingslocatie is? Dit bepaal je d.m.v. reistijd-isochronen. Door reistijd-isochronen te combineren met andere databronnen kunnen meer complexe vraagstukken, bv. het bepalen van je nieuwe schoollocatie, beantwoord worden.
Vaak zijn er meerdere locaties over een groter gebied die allemaal in aanmerking komen als goede locatie om elkaar te treffen. Een heatmap die met een kleur weergeeft wat de beste locaties zijn om elkaar te treffen, biedt daarvoor uitkomst.
Als een organisatie externe diensten aanbiedt,
moeten medewerkers op tijd bij de klant arriveren.
Dit vraagt om een strakke werkplanning,
pauzes, diensten en roosters en een optimale routeplanning.
Hiermee informeert de gemeente de logistieke sector over de specifieke bereikbaarheid van de binnenstad. Vervoerders krijgen een gespecialiseerd routeadvies, afgestemd op het voertuig, de restricties en de mogelijkheden van het drukke centrum.
Hubs aan de rand van de stad helpen om de pakketjes in zo min mogelijk bewegingen te leveren aan de
consument. Maar hoe breng ik de pakketjes zo efficiënt mogelijk van een vrachtwagen naar een bestelbusje of ander voertuig en uiteindelijk naar de klant?
Dankzij handige navigatie apps is het tegenwoordig mogelijk om overal ter wereld je weg te vinden. Het is natuurlijk ook handig als je routes en kaarten kunt downloaden zodat je er offline gebruik van kunt maken. Dat scheelt je weer in je databundel.
Op vakantie naar de wadden? Dan is het handig om ook de actuele vertrektijden van alle veerponten in je routeadvies te ontvangen. Kies de route, de datum en de tijd. Dan geven wij je de beste optie voor je reis met de pont. Eventuele stremmingen en andere bijzonderheden zijn hierin meegenomen.
Parkeer je bv. je auto bij het station en wil je verder met de trein, dan is het essentieel dat de wandelverbinding tussen parkeerplaats en perron goed in de data is weergegeven. Datzelfde geldt voor andere verbindingen rondom en op stations.
BAG en BGT zijn wettelijke basisregistraties en worden door de rijksoverheid beschikbaar gesteld. Het bestand is door Andes uitgebreid met alle hartlijnen van wegen en meerdere wegkenmerken. Deze maken het geschikt om mee te routeren.
Op welke wegen gelden welke maximumsnelheden? Er staan borden langs de weg, maar het is belangrijk dat deze informatie ook digitaal beschikbaar is. Door nauwkeurige data te leveren is de weggebruiker goed geïnformeerd en dat verbetert de veiligheid.
Bezoekadres:
Bogert 31-09 (Eindhoven Tower)
5612 LX Eindhoven
Postadres:
Postbus 751
5600 AT Eindhoven