Maps

Maps van Andes zijn geografische kaartbeelden met een wereldwijde dekking.

Andes levert diverse kaartproducties in verschillende mapstyles die beschikbaar zijn in diverse gangbare formaten.

Maps Screenshots

Rasterdata

Rasterdata is een getrouwe afbeelding van een geografisch gebied op een plat vlak door middel van pixels. Bepaalde kaartelementen, zoals wegen, worden groter weergegeven dan ze daadwerkelijk zijn om ze beter zichtbaar te maken. Andere kaartelementen zoals kleine bochten in wegen, rivieren en kleine terreinelementen worden juist door generalisering weggelaten. De kaartschaal is mede bepalend voor de manier waarop deze objecten worden weergegeven, zoals je op een stadsplattegrond andere informatie terugvindt dan op een wegenkaart.

Bron

Goede vectordata ligt aan de basis van de productie van rasterdata. Voor Nederland maakt Andes gebruik van haar eigen geografische bestand. Door goede contacten met lokale en nationale overheden, het gebruik van actuele luchtfoto's en door het verrichten van veldwerk, houdt het team professionals van de afdeling GeoInformatie het bestand actueel en up to date. Voor alle overige landen maken wij standaard rasterdata op basis van Navteq vectordata. Andes rasterdata is beschikbaar in verschillende schaalniveau's zodat in- en uitzoomen mogelijk is. Standaard worden 6 levels geleverd, van level 1 op straatniveau met het meeste detail (ongeveer schaal 1:7000), tot level 6 op landniveau (ongeveer schaal 1:1,5 miljoen). Voor grotere gebieden in Europa wordt tot level 8 geleverd. Andes levert de rasterdata in een aantal standaard kaartbeelden voor diverse toepassingen, waarvan u een aantal voorbeelden op deze website kunt vinden. De data kan ook op maat geproduceerd worden. Zo kunnen we in opdracht bijvoorbeeld kleurstellingen aanpassen, kaartelementen toevoegen of verwijderen, en schaalniveau's wijzigen.

Standaard Rasterdata

Andes levert de rasterdata in een aantal standaard kaartbeelden voor diverse toepassingen, waarvan u een aantal voorbeelden op deze pagina ziet. Kleurstellingen en kaartbeeld/elementen kunnen op verzoek toegevoegd en/of gewijzigd worden. Zes zoomlevels, van straatniveau tot landniveau .tif-, of .png-formaat, inclusief georeferentie waardoor eenvoudige integratie in GIS en/ of (internet) mapviewers. Projectiesysteem zijn voor Nederland Rijksdriehoekstelsel en voor Europa Eurolambert. Er zijn vier standaard kleurstellingen beschikbaar.


Met de Maps API is het mogelijk een interactieve kaart te integreren met uw eigen software of web applicatie.  Maps & Licensing.