Drive Time Matrix

Bestel hier je reistijdentabel met onderlinge reisafstanden en reistijden tussen verschillende locaties. Ook beschikbaar inclusief vertragingstijden.

Wat is het?

Welke postcodegebieden liggen er binnen 15 minuten van jouw vestiging? Of aan welke vestiging ken je een online bestelling toe?
Dit zijn enkele voorbeelden waar de Drive Time Matrix (DTM) goed van past komt. De DTM is een reistijdentabel waarmee je alle reistijden en reisafstanden van het ene postcodegebied naar het andere postcodegebied kunt berekenen.
De matrix is er voor de modaliteiten auto, fiets, het OV en/of te voet en is verkrijgbaar met of zonder vertragingstijden. De DTM met vertragingstijden berekent aan de hand van een verkeersmodel de reistijd inclusief de te verwachten vertraging, bijvoorbeeld tijdens de spitsuren.

Op basis van informatie uit de BAG en ons eigen realtime wegenbestand bepalen we de locaties van alle adressen in Nederland. Per postcodegebied (PC4, PC5 of PC6) bepalen we het zwaartepunt van deze adressen. De route van en naar ieder postcodegebied berekenen we met ons eigen routeer-algoritme. We maken ook gebruik van andere attributen zoals de relevantie van de weg, eenrichtingsverkeer, toegankelijkheid voor verschillende weggebruikers etc. In de reistijdentabel wordt uiteindelijk de tijd en de afstand van de route aangegeven.

Vaak is een Drive Time Matrix maatwerk. Aan de hand van je wensen ontvang je daarom altijd een offerte op maat. Zo krijg je precies wat je nodig hebt en betaal je nooit te veel.

Heb je hulp nodig? Neem dan contact op met onze expert op dit gebied via 088-2100330.

Usecases: ontdek wat je allemaal kunt doen!

Apothekers

Een relatie wil het verzorgingsgebied van apothekers in kaart brengen. Daarvoor willen ze weten welke PC5 gebieden binnen 30 minuten van de apotheken af liggen. Door dit te combineren met inwonersaantallen, is het verzorgingsgebied per apotheek in kaart gebracht.

Bereikbaarheid

Een Drive Time Matrix wordt vaak gebruikt bij bereikbaarheidsvraagstukken. Wat is mijn reistijd tot de dichtstbijzijnde zorglocatie en hoe zit dat in de spits? De DTM met vertragingstijden berekent aan de hand van een verkeersmodel de reistijd inclusief de te verwachten vertraging, bijvoorbeeld tijdens de spitsuren.

Webshops

Een van onze klanten krijgt via een webshop bestellingen binnen en levert deze vervolgens via de fysieke winkels. Op basis van de PC4 data van Andes bepalen ze welke fysieke winkel de bestelling levert. De Drive Time Matrix berekent namelijk de afstand en de reistijd die het meest efficiënt is.

Bekijk de prijzen

Hieronder zie je enkele voorbeelden inclusief de vanaf-prijzen van de Drive Time Matrix Nederland.
Heb je specifieke vragen over de prijs of wil je een prijsindicatie op maat? Neem dan contact op met onze expert op dit gebied via 088-2100330 of vraag een offerte aan.

Drive Time Matrix

Vanaf € 899,-
  • Vier-positie postcodegebied
  • Nederland
  • Op maat gemaakt

Drive Time Matrix

Vanaf € 999,-
  • Vijf-positie postcodegebied
  • Nederland
  • Op maat gemaakt

Drive Time Matrix

Vanaf € 1199,-
  • Zes-positie postcodegebied
  • Nederland
  • Op maat gemaakt

Download een voorbeeld

De meest gevraagde reistijdentabel is de PC4, maar de DTM is ook als PC5, PC6 of als op maat adressenbestand te bestellen. Download hieronder het meest gevraagde voorbeeldbestand (PC4). Zo zie je meteen hoe je product er straks uitziet.