Drive Time Matrix

Bestel hier je matrix met onderlinge reisafstanden en reistijden tussen verschillende locaties. Ook beschikbaar voor fiets en OV

Wat is het?

Welke postcodegebieden in Nederland liggen er binnen 15 minuten van jouw vestiging? Of aan welke vestiging ken je een online bestelling toe? Dit zijn enkele voorbeelden waar deze matrix goed van past komt. De Drive Time Matrix is een tabel waarin alle postcodes van Nederland in staan en daarmee onderlinge reistijden en reisafstanden van postcode naar postcode kan berekenen. De matrix is er voor de modaliteiten auto, fiets, het OV en/of te voet.

Op basis van informatie uit de BAG en ons eigen realtime wegenbestand bepalen we de locaties van alle adressen in Nederland. Per postcodegebied (PC4, PC5 of PC6) bepalen we het zwaartepunt van deze adressen. De route van en naar ieder postcodegebied berekenen we met ons eigen routeer-algoritme. We maken ook gebruik van andere attributen zoals de relevantie van de weg, eenrichtingsverkeer, toegankelijkheid voor verschillende weggebruikers etc. In de tabel wordt uiteindelijk de tijd en de afstand van de route aangegeven.

Vaak is een Drive Time Matrix maatwerk. Aan de hand van je wensen ontvang je daarom altijd een offerte op maat. Zo krijg je precies wat je nodig hebt en betaal je nooit te veel.

Heb je hulp nodig? Neem dan contact op met onze expert op dit gebied via 088-2100330.

Usecases: ontdek wat je allemaal kunt doen!

Apothekers

Een relatie wil het verzorgingsgebied van apothekers in kaart brengen. Daarvoor willen ze weten welke PC5 gebieden binnen 30 minuten van de apotheken af liggen. Door dit te combineren met inwonersaantallen, is het verzorgingsgebied per apotheek in kaart gebracht.

Webshops

Een van onze klanten krijgt via een webshop bestellingen binnen en levert deze vervolgens via de fysieke winkels. Op basis van de PC4 data van Andes bepalen ze welke fysieke winkel de bestelling levert. De Drive Time Matrix berekent namelijk de afstand en de reistijd die het meest efficiënt is.

Flitsbezorging

Nederlanders bestellen hun boodschappen steeds vaker bij flitsbezorgers, supermarkten die producten razendsnel thuisbezorgen. De boodschappen moeten niet alleen snel worden verzameld, maar ze moeten natuurlijk ook bij de juiste hubs terecht komen. Met behulp van de Drive Time Matrix kan eenvoudig worden bepaald welke hub er binnen 10 minuten van het bezorgadres af ligt.

Bekijk de prijzen

Hieronder zie je enkele voorbeelden inclusief de vanaf-prijzen van de DTM Nederland.
Heb je specifieke vragen over de prijs of wil je een prijsindicatie op maat? Neem dan contact op met onze expert op dit gebied via 088-2100330 of vraag een offerte aan.

Drive Time Matrix

Vanaf € 899,-
  • Vier-positie postcodegebied
  • Nederland
  • Op maat gemaakt

Drive Time Matrix

Vanaf € 999,-
  • Vijf-positie postcodegebied
  • Nederland
  • Op maat gemaakt

Drive Time Matrix

Vanaf € 1199,-
  • Zes-positie postcodegebied
  • Nederland
  • Op maat gemaakt

Download een voorbeeld

De meest gevraagde matrix is de PC4, maar de DTM is ook als PC5, PC6 of als op maat adressenbestand te bestellen. Download hieronder het meest gevraagde voorbeeldbestand (PC4). Zo zie je meteen hoe je product er straks uitziet.